Sanchi Oil Tanker Crew Members

Sanchi Oil Tanker Crew Members

Family Members of Sanchi Oil Tanker Crew Bring an Action Against National Iranian Tanker Company, Ali Rabiei and Alaedin Boroujerdi.

Family members brought an action under the Alien Tort Claim Act (“ATS”) and the Torture Victims Protection Act (“TVPA”) against National Iranian Tanker Company (“NITC”), Mr. Ali Rabiei and Mr. Alaedin Boroujerdi, alleging that defendants were engaged in a cover up and the report they provided to families, stating that all crew members were dead within minutes of the accident, is completely baseless.

Washington, DC, December 17, 2019 --(PR.com)-- The law firm of Herischi & Associates, LLC announces the filing of a lawsuit in the U.S. District Court in Washington, D.C. against the National Iranian Tanker Corporation; former Labor Minister, Iranian Minister of Cooperatives, Labor and Welfare and current Iranian politician, Ali Rabiei; and the former chairman of the Committee for Foreign Policy and National Security of the Islamic Consultative Assembly of Iran (Majilis), Alaeddin Boroujerdi; on behalf of the families of ten crewmembers of the Sanchi oil tanker.

This complaint comes as a result of the Sanchi Oil Tanker Disaster on January 6, 2018. Allegedly, the Sanchi oil tanker, a Panamanian-flagged, Iranian-owned tanker, collided with a Chinese cargo ship, the CF Crystal, in the East China Sea. The complaint alleges: This crash resulted in the sinking of the Sanchi after several explosions; hours after the ship sank, President Rouhani of Iran wrote a letter stating that the entire crew had perished in the early moments of the incident and stating the crewmen were martyred for resistance economy; however, no evidence of the entire crew’s deaths has been produced to date. The defendants allege that the crew did not have a chance of survival because they were either caught in the ship’s explosion and died due to the fire and high temperatures, or perished before the explosion due to exposure from poisonous gases from oil leaking from the ship’s cargo.

In the complaint, the families contest all of the allegations made by the defendants and allege that the crew of the Sanchi were seized after the collision and have been held in detention for nearly two years in an undisclosed location. The plaintiffs allege that the accused parties deliberately lied to the Iranian people and their families about the deaths of the crew, and have pressured the families to accept their version of events following the collision to put an end to questions about the incident.

The complaint alleges that the defendants have denied the families access to information about the incident and their relatives. Allegedly, in the official crash report approved by Iran, China, Panama, and Hong Kong, officials state that the majority of the crew are considered “missing” and that only three bodies were discovered in the aftermath of the wreck. The complaint alleges several grounds for believing that the crew survived the wreck; however, the key piece of evidence in support of the crew’s survival is that multiple phone calls were made from crewmembers’ cellphones to their relatives in the months following the ship’s destruction.

With this lawsuit, Herischi & Associates hopes to provide answers for the family members and the people of Iran.

شکایت خانواده‌های ملوانان مفقود شده کشتی سانچی از شرکت ملی نفتکش ایران، علی ربیعی و علاالدین بروجردی، بخاطر تبانی در آدم‌ربایی خدمه کشتی سانچی

دفتر حقوقی هریسچی به نمایندگی از خانواده‌های ده تن از خدمه این کشتی با طرح شکایتی در دادگاه فدرال حوزه واشنگتن در ایالات متحده آمریکا علیه شرکت ملی نفتکش ایران، علی ربیعی وزیر سابق کار و رییس کمیته رسیدگی به سانحه سانچی و سخن گوی فعلی دولت ایران، علاالدین بروجردی رییس سابق کمیسون امنیت ملی و روابط خارجی، رییس اتاق دوستی ایران و چین و نماینده رسیدگی به سانحه سانچی از سوی مجلس، نسبت به استیفای حقوق این افراد اقدام کرده است. در این شکایت، شاکیان مدعی هستند متهمین به طور عمد و با تبانی به مردم ایران و خانواده‌های این افراد از بابت مرگ خدمه دروغ گفته اند و از زمان حادثه تاکنون بجای تلاش برای بازگشت خدمه به ایران، تنها خانوده‌ها را در فشار گذاشته‌اند تا کسی به دنبال واقعیت نرود و راز این تصادف را بر ملا نکند. اما در این مدت، پیگیری گروهی از خانوده‌ها باعث شده است که با دلایلی مستدل کلیه روایت رسمی جمهوری اسلامی ایران از فوت خدمه که به دروغ اعلام میکند در چند دقیقه اول تصادف همه خدمه فوت کرده‌اند را مردود می‌شمارد و با کشف تبانی متهمین، لزوم به شفاف سازی و پاسخگویی رسمی به خانواده خدمه کشتی بابت نزدیک به دو سال تخلف بین‌المللی این متهمین در گروگانگیری و در بند کردن خدمه کشتی سانچی را قطعی می‌سازد. 

دفتر حقوقی هریسچی به نمایندگی از خانواده‌های این خدمه معتقد است این دو نفر و شرکت ملی نفتکش با تبانی و یا به طور مستقل اقدام به قتل و آدم ربایی کرده‌اند. 

خانواده‌های خدمه باور دارند که ادعای رسمی علی ربیعی، دولت و شرکت ملی نفتکش به عنوان صاحب کشتی دال بر مرگ خدمه در دقایق اولیه کذب بوده و آنها باوردارند خدمه در تصادف فوت نکرده و در نقطه ای نامعلوم و در شرایطی نامشخص به سر می‌برند. 

شاکیان معتقدند که متهمین در طول این مدت تنها سعی کرده‌اند با پنهان کاری بر روی پرونده سانچی سرپوش گذاشته و واقعیت را کتمان کنند. همچنین متهمان امکان دسترسی خانواده‌ها را به نزدیکانشان، خدمه کشتی، سلب کرده و  تاکنون امکان بازگشت آنها را فراهم نکرده‌اند. 

به طور خلاصه، ششم  ژانویه ۲۰۱۸ برابر ۱۶ دی ۱۳۹۶ کشتی نفت کش ایرانی با پرچم پاناما در آب‌های چین با کشتی حمل غله، سی اف کریستال، تصادف کرد که این تصادف منجر به غرق شدن کشتی پهن پیکر سانچی شد. ساعتی پس از غرق شدن کشتی علی ربیعی به رییس جمهوری، روحانی، نامه‌ایی نوشته است که در آن اشاره می‌کند این خدمه در «راه اقتصاد مقاومتی» فوت کرده، و تقاضا می‌کند تا آنها «شهید» محسوب شوند. در این نامه اشاره می‌شود که کلیه خدمه در لحظات اولیه تصادف فوت کرده‌اند. این در حالی است که هیچ سندی دال بر فوت خدمه تا به امروز ارایه نشده است. متهمین بر این ادعا هستند که خدمه شانس نجات نداشته‌اند چون یا براثر موج انفجار و یا در معرض گازهای سمی قرارگرفته‌اند و یا در اثر حریق و دمای زیاد در همان دقایق اولیه تصادف فوت کرده‌اند. علی ربیعی در نامه‌ایی که به رییس جمهوری می‌نویسد و هم در مصاحبه‌اش بارها تکرار می‌کند « بی‌شک حجم آتش در ساعات اولیه، هر کسی را که در سطح نفتکش بوده از بین برده است» و این مرگ آنی بعد از تصادف را دلیل استفاده نکردن از قایق نجات می‌داند.  

در این شکایت، خانواده‌ها با استناد به موارد زیر کلیه موارد طرح شده توسط متهمین را نقض کرده و بر این باورند که خدمه کشتی سانچی در دام یک تبانی بین المللی نزدیک به دو سال است که در بند به سر می‌برند. 

گزارش رسمی تصادف

گزارش رسمی تصادف که به تایید ایران، چین،‌ پاناما و هنگ کنگ رسیده به طور رسمی اعلام می‌کند که ۲۹ تن از خدمه کشته «مفقود» و تنها سه جنازه کشف شده است. 

آتش نمیتواند دلیل فوت باشد  

یک جسد دو روز بعد تصادف از آب گرفته میشود. آقای میلاد آروی خدمه موتورخانه بوده یعنی در پائین ترین قسمت کشتی و در زمان حادثه شیفت کاری ایشان بوده است. در زمان حادثه ایشان فرصت داشته که لباس مخصوص خود را که زد حرارت وضد یخ هست که ۵ دقیقه طول می کشد تا پوشیده شود را به تن کرده و بر روی عرشه حاضر می شود و در زمان حضور کلید اطاق، دفترچه یاداشت، ساعت مچی و برخی وسایل شخصی ان همراه ایشان بوده است.  جسد میلاد آروی که از آب گرفته شده بدون سوختگی است و او وقت کرده است تا لباس مخصوص سانحه بپوشد و پاسپورت خود را، که معمول در یک جعبه در قسمت فرماندهی است، به همراه داشته باشد. این نشان می دهد بعد از دستور تخلیه کشتی توسط کاپیتان بعد از تصادف، آقای آروی به رختکن رفته، از گاوصندوق کشتی پاسپورت خود را برداشته و به عرشه بازگشته است. در این صورت اگر ایشان اینقدر وقت داشته، به حتمن بقیه خدمه هم این فرصت را داشته اند. در ضمن فاصله ۱۷۰ متری محل تصادف با ساختمان استقرار خدمه کشتی این فرصت را به آنها می‌داده که از آتش در امان باشند و در معرض شعله های آن دست کم در چند دقیقه اول تصادف قرار نگیرند. از سوی دیگر، نجات همه خدمه کشتی سی اف کریستال که بخاطر کوتاه تر بودن کشتی کریستال و جهت باد بیشتر بودن و در معرض آتش بودن، نشان از این دارد که خدمه سانچی هم در معرض آتش ناگهانی نبوده و امکان نجات داشته‌اند. در بخشی از گزارش حادثه آمده که جدا شدن کریستال از سانچی باعث انفجار اصلی می‌شود،‌ این جدایی نزدیک به سه ساعت بعد از تصادف شکل گرفته که مجدد ثابت می‌کند آتش موجب مرگ آنی خدمه نبوده است. 

گاز اچ ۲ اس باعث فوت آنی نیست

با توجه به اینکه گاز متصاعد شده از محموله کشتی نوعی بوده که مسمومیت گازی پایین داشته و همچنین با توجه به میزان باد در ساعت تصادف و فاصله ۱۷۰ متری آتش و ساختمان کشتی، تحقیقات به طور قطع دلیل مرگ بر اثر گاز اچ ۲ اس را رد میکند. در ضمن جمهوری اسلامی از ارایه گزارش پزشک قانونی که دلیل مرگ سه جنازه پیدا شده را تشریح کند تاکنون سر باز زده است. کالبد شکافی حرفه ایی بدن مرحوم میلاد آروی می‌تواند نشان بدهد که وی قبل از مرگ در معرض چه گازهایی قرار داشته است. ولی متهمین هیچ دلیل معتبری برای عدم ارایه این اطلاعات نداده و سعی در مخفی کاری می‌کنند.

موج انفجار نمیتواند دلیل مرگ آنی باشد

با توجه به فاصله آتش از ساختمان استقرار خدمه کشتی و سالم ماندن کلیه خدمه کشتی کریستال که به مکان تصادف هم نزدیک بوده‌اند، اگر چنان موجی از انفجار وجود داشته که موجب مرگ خدمه کشتی شده بی‌شک این موج می‌بایست به خدمه کریستال هم صدمه می‌زده که چنین نشده است. عکس‌های موجود از کشتی کریستال پس از تصادف نشان دهنده این که موج انفجار لطمه‌ای به کشتی زده باشد نیست و درهیچ یک از گزارش‌های رسمی به زبان انگلیسی موضوع موج انفجار مطرح نشده است. 

عدم جستجو برای کشف جنازه ها

شرکت ملی نفتکش و دولت ایران هیچ فعالیت مستقل از چین برای یافتن خدمه و یا کشف جنازه‌ها انجام نمی‌دهد و تجسس برای یافتن خدمه بعد از غرق شدن سانچی و به دلیل اعلام مرگ خدمه توسط علی ربیعی به طور کل منتفی می‌شود و ایران از فرستادن غواص و زیر دریایی تجسسی به دلایل واهی امتنا می‌ورزد. متهمین ادعا می‌کنند ساعت‌ها ربات‌های زیردریایی بدنه سانچی را تجسس کرده‌اند اما حاضر نیستند فیلم های این تجسس‌ها را به خانواده‌های مضطرب و منتظر نشان بدهند و تنها چند دقیقه گزینشی از این فیلم را نشان میدهند که بر واقعیت فیلم شک بسیار وجود دارد. 

متهمین ادعا می‌کنند هیچ شرکتی حاضر به جستجو نشده در حالی هیچ مدرکی مستدلی در این خصوص  ارایه نمی‌دهند. یکی از دلایل مطرح شده توسط متهمین تغییر شکل بدنه کشتی بخاطر ذوب شدن ساختمان کشتی است، اما در فیلمی که در بیست و چهار ساعت پیش غرق از کشتی توسط گروه تجسس چینی گرفته شده کلیه پله‌ها و سازه ساختمان کشتی پا برجا و قابل استفاده بوده است. بدن‌های کشف شده در ساختمان کشتی نشان می‌دهد که ساختمان هیچ‌گاه در معرض دمای مستقیم بیش از ۲۵۰ درجه نبوده و ادعای در معرض دمای بالای ۹۰۰ درجه منتفی است. بهترین توجیه رفتار متهمین در عدم جستجوی کشتی این است که می‌دانسته‌اند در کشتی جنازه‌ایی نیست و در صورتی که کسی هم بخواهد کذب مطرح شده را بر ملا کند به لحاظ فنی و مالی هزینه بالایی خواهد داشت که امری ناشدنی بوده است و در نهایت هم بر خلاف منفعت متهمین خواهد بود. باید در نظر داشت هزینه های جستجو را در نهایت بیمه ها پرداخت خواهند کرد. بنابر این ادعای هزینه بالا بی‌مورد است. در ضمن به خواسته خانواده‌ها برای برش کشتی هم توجهی نشده است. 

محتوای جعبه سیاه سانچی کامل ارایه نشده است

بدون ارایه هیچ دلیل قانع کننده‌ایی محتوای کامل جعبه سیاه سانچی به خانواده‌های خدمه ارایه نشده است. با توجه به قابلیت ضبط صدا در ساختمان کشتی سانچی، ارایه کامل و نه گزینشی محتوای جعبه سیاه به بازسازی صحنه تصادف و اتفاقات بعد از تصادف کمک می‌کند که متهمین از آن سر باز می‌زنند.

محتوای جعبه سیاه کریستال پاک شده است

نکته قابل تامل دیگر که بسیار شک برانگیز محسوب می‌شود، پاک شدن جعبه سیاه کریستال است. چین مدعی است که بر روی جعبه سیاه کریستال به اشتباه دوباره ضبط شده در حالی‌که این بر خلاف نحوه کار جعبه سیاه بعد از تصادف است و متخصصین می‌توانند اطلاعات، به‌فرض، پاک شده را هم مجدد باز‌آوری کنند. همچنین چین تاکنون اجازه مصاحبه و تحقیق از خدمه کشتی کریستال را به ایران و یا دیگر کشورها نداده است. در فیلم امداد رسانی، بخش‌‌هایی که امدادگران وارد ساختمان اصلی می‌شوند حذف شده. این فیلم نشان می‌دهد که بازوی نگهدارنده قایق نجات باز شده، سازه اصلی کشتی سالم و در معرض دمای بالا نبوده و ذوب نشده است. 

اجساد کشف شده نشان دهنده تخلیه کشتی است

تیم امداد چینی که برای کشف جعبه سیاه سانچی به عرشه سانچی میروند دو جسد پیدا میکنند. این دو مرحوم افسر عرشه و سر مهندس خدمات داخلی کشتی بوده اند. این افراد دارای تخصصی بوده‌اند که می‌بایست آخرین نفراتی باشند که از کشتی خارج بشوند. اما سوختگی این افراد هم به شکلی است که در معرض ۷ روز آتش بالای ۹۰۰ درجه را رد می‌کند چرا که بخش‌هایی از بدن هنوز باقی مانده که در دمای ۹۰۰ درجه و برای هفت روز امکان ندارد از جسد چیزی جز خاکستر باقی بماند. نکته دیگر اینکه پاسپورت این افراد در اطاق کاپیتان کشتی بوده که بیش از ۳ دقیقه برای کشف آنها وقت احتیاج است. 

در نهایت گواهی فوت صادره از چین تنها دلیل مرگ را سانحه دریایی ذکر کرده و از ذکر دلیل واقعی فوت امتناع ورزیده شده است.

قایق نجات سانچی از کشتی جدا شده است

نفتکش سانچی دو قایق نجات داشته که عکس ها نشان میدهند بازوهای نگهدارنده قایق نجات باز شده است. در ضمن در ساعات اولیه تصادف گزارش‌هایی رسمی از خبرگزاری‌های ایران دال بر رویت جدایی قایق نجات جاپ شده است. قایق‌های نجات دارای سیستم ردیاب ماهواره ایی هستند. متهمین نتوانسته‌اند به شاکیان ثابت بکنند هر دو قایق نجات در کشتی سوخته‌اند. در خدمه کشتی کریستال همگی به سلامت با قایق نجات از کشتی خارج شده‌اند و به سلامت از آب گرفته شده‌اند. در حالی که آنها به صحنه تصادف نزدیک تر بوده‌اند. 

کشتی سی اف کریستال چهار روز زودتر به محل تصادف رسیده است 

کشتی سی اف کریستال از که از ایالت واشنگتن آمریکا راهی چین بوده، چهار روز زودتر از موعد مقرر به محل تصادف رسیده است. این کشتی که از ۱۶ دسامبر ۲۰۱۷ در راه بوده، در تاریخ ۲۵ دسامبر ( ۱۰ روز قبل از تصادف) مانور آتش و تخلیه کشتی را انجام داده در این مانور خدمه به مشابه سازی یک آتش سوزی و تخلیه کشتی می‌پردازند تا برای هر گونه اتفاق واقعی مشابه آماده باشند. 

گواهی فوت خدمه سانچی غیرقانونی صادر شده است

براساس نامه متهم علی ربیعی به رییس جمهوری و قطعی دانستن مرگ خدمه در ساعات اولیه تصادف، گواهی فوت خدمه صادر می‌شود که بدون رضایت اولیا دم و خلاف قانون است. متهمین و نمایندگان‌ آنها در روزهای اولیه به طور مداوم سعی در گرفتن رضایت از خانواده‌های خدمه داشته‌اند و شرط گرفتن هرگونه حقوق و یا دیه را منوط بر رضایت کامل خانواده ها اعلام کرده بودند. 

عدم ثبت شکایت در هنگ کنگ برای فوت خدمه 

با اینکه پرونده ‌ایی برای بررسی مقصر و تعیین ضرر و زیان‌های این تصادف در هنگ کنگ در جریان است، اما طرف ایرانی هیچ طرح شکایتی برای گرفت غرامت بابت فوت خدمه نکرده است. این به این مفهوم است که می‌دانند خدمه فوت نکرده‌اند، در غیر این صورت دلیل قانع کننده‌ایی برای شکایت نکردن بابت مرگ خدمه کشتی وجود ندارد.

تماس تلفنی با خانواده ها

خانواده خدمه در مجموع حداقل ۱۲۰۰ مورد تماس با شماره‌های ناشناس داشته اند. در بعضی موارد اشاره شده که فرزندان شما در زندان هستند و یا تماس بخاطر ساعت بد تماس و یا نداشتن امکان مکالمه با خارج از کشور و یا کنترل تلفن خانواده ها موفق نبوده است. یکی از خانواده های خدمه که توانسته بوده صحبتی با فرزند خود داشته باشد توسط نیروهای امنیتی تحت فشار قرارگرفته و بعد از آن هیچ مصاحبه ایی در خصوص جزییات این تماس نداشته است. لازم به اشاره است یکی از سیم کارت‌های خدمه کشتی هنوز وصل بوده و هر ماه شارژ رومینگ با نرخ‌های متفاوت پرداخت می‌کند به این معنا که از این سیم کارت هنوز استفاده می‌شود. وزارت ارتباطات در جهت مخفی کاری، از دادن لیست مصرف و مکان مصرف این سیم کارت به خانواده‌های خدمه امتناع می‌ورزد. 

تلفن‌های کشتی بعد از تصادف تماس داشته‌اند 

لیست تماس‌های تلفن‌های ثبت شده برای کشتی سانچی نشان می‌دهد که تلفن‌هایی بعد از زمان تصادف بین این شماره‌‌ها و شرکت ملی نفتکش و دیگر شماره‌ها برقرار بوده که نشان از کشته نشدن و فعال بودن خدمه کشتی سانچی پس از حادثه دارد. 

عدم برگزاری حتی یک نشست با خانواده شاکیان

پس از بیست و چهار ماه پیگیری توسط خانواده‌ها تاکنون هیچ‌یک از مسوولان جمهوری اسلامی حاضر به برگزاری جلسه جهت شنیدن صحبت‌های خانواده‌‌های این مفقودین نیستند، این در حالی است که خانواده‌های آنان در جلوی سفارت چین، ریاست جمهوری، وزارت امورخارجه و بیت رهبری برای داشتن این حق تجمع کرده و تاکنون کسی جوابگو نبوده است. 

با توجه به موارد فوق این دفتر حقوقی اقدام به طرح شکایت در دادگاه فدرال حوزه واشینگتن بر علیه متهمان کرده و درخواست خانواده‌های خدمه مفقود شده نفتکش سانچی را پیگیری خواهد کرد و امیدوار است که مهم‌تر از هر چیز موجب بازگشت خدمه کشتی به آغوش خانواده باشد و موجبات پاسخ‌گویی عاملین این جنایت را فراهم کند. 

علی هریسچی وکیل پرونده

دفتر حقوقی هریسچی و همکاران

نوزدهم آذرماه نود و هشت 

نهم دسامبر دوهزار و نوزده